facebook
^Du-te sus

 • 1 Confort...
  Camerele pensiunii sunt spatioase, au bai proprii si dispun de televizor
 • 2 Clipe de neuitat...
  La cerere organizam mese campenesti si mese festive de orice fel ( cununii, botezuri, aniversari, sau intalniri de afaceri)
 • 3 Oaza de liniste...
  Pensiunea Maria Köber este locul ideal pentru petrecerea unui concediu de odihnă şi recreere în mijlocul naturii
 • 4 Oaza de liniste...
  Pensiunea Maria Köber este situată la intrarea în Gura Râului într-o oază de linişte, în mijlocul naturii
 • 5 Confort
  Camerele pensiunii sunt spatioase, au bai proprii si dispun de televizor

  
  
  

Monumentele locale (biserica orthodoxă, icoanele, vechile gospodării ţărăneşti cu instalaţii tradiţionale "piua de haine" şi "presa de ulei " - funcţionale, sunt puncte de atracţie pentru numeroşi turişti.

Monumentul istoric biserica Cuvioasa Paraschiva

Începutul existenţei acestui locaş se pierde în negura vremii. O inscripţie lapidară aflată în pridvorul bisericii pretinde că anul zidirii ei ar fi 1202. Pentru că nici o dovadă istorică plauzibilă n-a venit încă să confirme sau să infirme ipotetica dată a zidirii acestei biserici, ea poate fi acceptată, urmând ca eventualele cercetări ştiinţifice să decidă asupra adevărului istoric. În arhitectura bisericii se remarcă trei etape distincte ca zidire, unite armonios prin stilul neo-bizantin în formă de navă în care este construită. O mare necunoscută, ca şi tainele zămislirii bisericii de altfel, o constituie cele trei fresce din exteriorul monumentului, pe peretele dinspre nord, zugrăvite în pătratul celor trei firide de dimensiuni medii, distribuite simetric, de la mijloc spre capetele clădirii. Cele trei fresce reprezintă pe "Cuvioasa Paraschiva", "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" şi "Sfântul Ierarh Nicolae". Adevarata atracţie o constituie fresca din naos, conservată sub câteva straturi de var mai bine de 200 de ani. Zugravul anonim a realizat minunate tablouri ale sfinţilor în care se remarcă pe primul loc tricolorul românesc.


Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril
Iniţiatorul şi animatorul ideii zidirii unei biserici monumentale la Gura-Rîului a fost mitropolitul Andrei Şaguna. Ea s-a acreditat în conştiinţa gurenilor din vara anului 1847, când a avut loc vizita canonică a marelui ierarh. Au trecut 40 de ani pentru ca visul sugerat de îndemnul mitropolitului să se concretizeze în zidirea acestei biserici monumentale între anii 1886 - 1887. Meşterii constructori au fost fraţii Ferdinand şi Iosef Koniger asistaţi şi îndrumaţi de inginerul Iosef Neugebauer, toţi din Sibiu. Planul după care s-au orientat în arhitectura construcţiei a fost planul original al bisericii din Râşnov. În arhitectura monumentală a bisericii distingem o dominantă a stilului bizantin - cu clasica navă în forma de cruce, cu un altar ca o absidă - cu baza circulară dispusă hexagonal. Se poate observa o îngemănare a caracteristicilor stilului gotic în dimensiunile impresionante ale pereţiilor laterali şi a cupolelor, cu barocul arcadelor şi al turnului, pentru ca vârful ţuguiat al acestuia din urmă să mai păstreze ceva din specificul bisericilor romanice. Monumentalitatea acestei biserici constă mai mult din confruntarea stilurilor şi mai puţin din ortodoxia arhitectonică. La o suprafaţă totală de 547 m2, repartizarea spaţiului în plan este făcută proporţional cu caracterul dimensional al celor trei părţi ale bisericii: naos, pronaos şi altar.  Construcţia impresionează nu numai prin dimensiunea monumentală, dar şi prin fresca interioară în stil bizantin realizată între anii 1985-1995 de pictorul sibian Ioan Cazila.

  

  

 

 

 

Oferta noastra

 

 

- Cazare de la  45 lei/persoana *

 

- Copii - până la 4 ani    GRATUIT !

 

- Organizam  evenimente festive de orice fel

(14 - 25 pers)

 

- La cerere oferim  bauturi alcoolice,  bauturi racoritoare etc.

 

-----------

*Preturile la cazare difera in functie de anotimp

Evenimente

Experienta acumulata de la  debutul

abordam cu profesionalism organizarea

de evenimente:

- Seminarii

- Team Buildinguri

- Turism afaceri

- Evenimente de familie

- Turism individual si de grup

 

Iezerele Cindrelului

Iezerele Cindrelului sunt destinaţia ideală

pentru o vacanţă de neuitat, atat iarna

dar mai ales vara. Aici  exista o padure

de pini pe care  nu-i intalniti in alta

parte, dar si  cele doua lacuri glaciare cu

Cibin. In luna iulie  in aceasta rezervatie

infloreste bujorul de munte. Pe traseu va

puteti opri sa admirati  ''stejarul secular''

Vezi video

Trecatoarea Lupilor

Partia se afla la cca 20 km de centrul orasului

Sibiu, la maxim10 km de oricare localitate din

Marginimea Sibiului, la 50 km de Sebes Alba

si la cca 120 km de orasul Valcea

Partia va  ofera:

- Scoala de schi si snowboard

- Centru de inchirieri echipamente schi

si snowboard

- Zbor de tandem cu parapanta

Copyright © 2013. mariakober  Rights Reserved.